home όροι χρήσης προστασία δεδομένων επικοινωνία sitemap english
StoPikaiFi.gr - Συνταγές, Ομορφιά, Οικιακά  
  Συνταγές   Ομορφιά   Οικιακά  
Αρχική Συνταγές
 

Γεμιστά

 
   
Bookmark and Share

Υλικά:

6-7 ντομάτες

250gr ρύζι γλασσέ

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

7-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας πελτέ

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό

1 αστεροειδή γλυκάνισο

½  κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 
 
 
Οδηγίες

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις ντομάτες και κόβουμε το κάτω μέρος τους “ξεσκουφώνοντας” τες αλλά κρατώντας το “σκουφάκι” τους (το καπάκι τους). Αδειάζουμε καλά, με ένα κουταλάκι, το εσωτερικό τους και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το σβήνουμε με την ντομάτα. Προσθέτουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο, τον πελτέ, την ζάχαρη, το ρύζι, τον άνηθο, την ρίγανη, τον δυόσμο, τον βασιλικό, το πιπέρι και το αλάτι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου πέντε λεπτά.

Τοποθετούμε σε ένα ταψί τις ντομάτες και τις αλατίζουμε. Γεμίζουμε την κάθε ντομάτα με το μίγμα του ρυζιού και την κλείνουμε από πάνω με το καπάκι της. Στρώνουμε την γέμιση που θα περισσέψει μέσα στο ταψί και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 1 με 1 ½ ώρα.

 
  Σχόλια   (0)  
 
  Αξιολόγηση  
0,3 (32)
 
  συνδεθείτε εδώ για να σχολιάσετε
 
 
SOCIAL NETWORKING
 
   
 
 
 
Συνταγές Ομορφιά Οικιακά
 
     
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future   Προώθηση Ιστοσελίδων Seo Future