home όροι χρήσης προστασία δεδομένων επικοινωνία sitemap english
StoPikaiFi.gr - Συνταγές, Ομορφιά, Οικιακά  
  Συνταγές   Ομορφιά   Οικιακά  
Αρχική Συνταγές
 

Μελομακάρονα με σοκολάτα

 
   
Bookmark and Share

Υλικά:

1kg (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¾ της κούπας χυμό πορτοκάλι

270gr ελαιόλαδο

100gr βούτυρο

120gr σιμιγδάλι ψιλό

100gr σοκολάτα σε σταγόνες

150gr της κούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

¾ της κούπας τριμμένα καρύδια

1 σφηνάκι κονιάκ

1 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ

600gr σοκολάτα, λιωμένη

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 

Για το σιρόπι:

550gr μέλι

120gr ζάχαρη

2 ½ κούπες νερό

 
 
 
Οδηγίες

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα καρύδια, το σιμιγδάλι, το γαρύφαλλο, το ξύσμα, την κανέλα, τις σταγόνες σοκολάτας, το μπέϊκιν πάουντερ και την σόδα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.

Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 45 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το μέλι για 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα τοποθετούμε επάνω σε μια καθαρή λαδόκολλα και αν θέλουμε, τα βουτάμε και στην λιωμένη σοκολάτα.

Εάν τα θέλουμε μαλακά, θα πρέπει να είναι τα μελομακάρονα ζεστά και χλιαρό το σιρόπι.

Εάν τα θέλουμε λίγο πιο σκληρά, το σιρόπι μας θα πρέπει να έχει κρυώσει πριν τα σιροπιάσουμε.

 
  Σχόλια   (0)  
 
  Αξιολόγηση  
0,0 (16)
 
  συνδεθείτε εδώ για να σχολιάσετε
 
 
SOCIAL NETWORKING
 
   
 
 
 
Συνταγές Ομορφιά Οικιακά
 
     
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future   Προώθηση Ιστοσελίδων Seo Future