home όροι χρήσης προστασία δεδομένων επικοινωνία sitemap english
StoPikaiFi.gr - Συνταγές, Ομορφιά, Οικιακά  
  Συνταγές   Ομορφιά   Οικιακά  
Αρχική Συνταγές
 

Μελομακάρονα

 
   
Bookmark and Share

Υλικά:

1kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)

¾ της κούπας χυμό πορτοκάλι

270gr ελαιόλαδο

100gr βούτυρο

170gr σιμιγδάλι ψιλό

¾ της κούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κούπα καρύδια

1 σφηνάκι κονιάκ

2 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 


Για το σιρόπι:

550gr μέλι

120gr ζάχαρη

2 ½ κούπες νερό




 

 
 
 
Οδηγίες

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το λάδι, το χυμό πορτοκλιού, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα καρύδια, το σιμιγδάλι, το γαρύφαλλο, το ξύσμα, την κανέλα, το μπέϊκιν πάουντερ και την σόδα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και τα ζυμώνουμε όλα μαζί πολύ καλά. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 45 λεπτά.  

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το μέλι για 5 λεπτά.

Σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο.


Εάν τα θέλουμε μαλακά θα πρέπει να είναι ζεστά τα μελομακάρονα και χλιαρό το σιρόπι όταν τα σιροπιάσουμε.

Εάν τα θέλουμε λίγο πιο σκληρά το σιρόπι μας θα πρέπει να έχει κρυώσει πριν τα σιροπιάσουμε.




 
  Σχόλια   (0)  
 
  Αξιολόγηση  
0,2 (27)
 
  συνδεθείτε εδώ για να σχολιάσετε
 
 
SOCIAL NETWORKING
 
   
 
 
 
Συνταγές Ομορφιά Οικιακά
 
     
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future   Προώθηση Ιστοσελίδων Seo Future