home αρχική blog επικοινωνία english
Blog συνταγών, ομορφιάς και οικιακών  
  Συνταγές   Ομορφιά   Οικιακά  
   
Πόσο επικίνδυνος μπορεί να είναι ο ήλιος;
11 Απριλίου 2013  
0 σχόλια
 

                                          

 

Εδώ και χρόνια οι δερματολόγοι προσπαθούν να μας ενημερώσουν για την επικινδυνότητα του ήλιου, εμείς όμως εξακολουθούμε να τους αγνοούμε και να επιθυμούμε μια μαυρισμένη επιδερμίδα το καλοκαίρι.

Με σωστή διατροφή μπορούμε να βοηθήσουμε το σώμα μας να αποκτήσει ομοιόμορφο και υγιές μαύρισμα.

Διάφορες έρευνες δείχνουν ότι εάν καταναλώνουμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά ημερησίως θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην βελτίωση του χρώματος της επιδερμίδας μας. Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μας χαρίζουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και επηρεάζουν την αντίδραση του δέρματος μας. Την καλοκαιρινή περίοδο πρέπει η διατροφή μας να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Β12, βιταμίνη Ε, βιταμίνη C και ψευδάργυρο. Η βιταμίνη Β12 διεγείρει την παραγωγή της μελανίνης στο δέρμα, η οποία είναι η ουσία που ευθύνεται για το μαύρισμα του δέρματος. Η βιταμίνη Ε έχει φωτοπροστατευτική δράση, προλαμβάνει την γήρανση και είναι λιποδιαλυτική. Η βιταμίνη C βοηθά στην έκκριση κολλαγόνου και διατηρεί το σώμα μας σφριγηλό. Ο ψευδάργυρος προστατεύει το δέρμα μας από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος και περιέχει ιχνοστοιχεία, τα οποία βρίσκονται σε όλους τους ιστούς του σώματος μας. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν φυσικές χρωστικές όπως τα καροτενοειδή που βοηθούν την επιδερμίδα μας να αποκτήσει ένα πιο χρυσαφένιο και λαμπερό χρώμα.

Αποκτήστε ένα ασφαλές μαύρισμα και μία λαμπερή επιδερμίδα εντάσσοντας περισσότερο τα παρακάτω τρόφιμα στην διατροφή σας :

Τα δημητριακά ολικής άλεσης περιέχουν σημαντικές ποσότητες σεληνίου, ψευδάργυρου, βιταμίνες Α και Β12.

Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και Β2

Το γάλα και το τυρί είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και Β2. Αν προσέχετε την σιλουέτα σας προτιμήστε τα με χαμηλότερα λιπαρά.

Τα καρότα είναι πλούσια σε β-καροτίνη, ενυδατώνουν το δέρμα μας, το κρατάνε ελαστικό αλλά έχουν και αντιοξειδωτική δράση.

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε λιπαρά οξέα και ενισχύουν την ελαστικότητα του δέρματος μας.

Τα αυγά περιέχουν βιταμίνη Α και αμινοξέα που ενισχύουν την παραγωγή της μελανίνης.

 

 
   
Bookmark and Share
 
 
 
  Σχόλια   (0)  
 
  Αξιολόγηση  
0,0 (27)
 
  συνδεθείτε εδώ για να σχολιάσετε
 
 
Αρχείο
 
   
 
SOCIAL NETWORKING
 
   
 
 
 
Συνταγές Ομορφιά Οικιακά
 
     
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future   Προώθηση Ιστοσελίδων Seo Future